Prolog

Med alla möjligheter framför sig kunde hon ändå inte förmå sig själv att börja. Klockan tickade vidare. Hon tittade ut genom fönstret, lät sig absorberas av allt som kunde distrahera henna från det blanka dokumentet framför sig. Hon visste vad hennes ansvar var och att det inte kunde fortsätta skjutas upp, så hon blickade in i ljuset och räknade ner.

Fem. Fyra. Tre. Två. Ett. Lift off.

Hej, jag heter Sonya och antar att det är så här min första introduktion blir.

Ärligt talat har jag suttit och prokrastinerat det här inlägget ett tag eftersom min inre perfektionism inte ville tillåta något mindre än absolut felfrihet. Jag vågade helt enkelt inte skriva något annat då jag ville att det skulle vara perfekt. De tankarna stoppade mig tills att jag verkligen tog mig tiden att motivera emot mina egna argument. Jag har sedan 2018 blivit mer och mer intresserad i självutveckling, filosofi och psykologi, så jag har lite kunskap om hur man bör göra när man vill lära sig något nytt. För hur bli man egentligen bättre? Jo, genom övning. Övning och upprepning om och om igen ger så småningom ett bättre resultat. Kanske blir jag bra efter mitt hundrade inlägg. Eller tusende. Må det då vara så.

Det är lätt att motivera ens vänner när de börjar på något nytt projekt och att säga att i början är det kvantitet som leder till kvalitet. Fast när det kommer till en själv så blir man plötsligt urusel på att följa sina egna råd. Då är det mycket lättare att istället fortsätta med det som man är bekväm med och göra det som känns lite lättre. Det är den delen av mig själv som jag är här för att utmana. För att det är så jag kan utvecklas till att bli en bättre människa.

Varför skriver jag? För att hålla mig själv ansvarig. Ansvarig för de utmaningar som jag ger min in i, eller åtminstone vara ärlig om processen och resultatet. Kanske lyckas jag inte med målen som jag sätter upp. Då får jag väl bara att skriva att det är så, lära mig av mina misstag och sen komma på en annan lösning. Jag skriver även för att bli bättre på att uttrycka mig. Om jag lär mig att formulera mina tankar i ord ger det mig en chans att påverka, inspirera, motivera, och hjälpa. Vilket är vad jag vill uppnå.

Tills nästa gång, ta hand om dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s